Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Снимка PexelsВ Русия е необходимо да се увеличи продължителността

...
Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Снимка PexelsВ Русия е необходимо да се увеличи продължителността
Коментари Харесай

Държавната дума предложи да се въведе 7-дневна работна седмица

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: 

Снимка Pexels

В Русия е належащо да се усили продължителността на работната седмица в името на икономическото възобновяване, сподели за Ura.ru Николай Арефиев, първи заместител -председател на комисията на Държавната дума по икономическа политика, индустрия, иновационно развиване и предприемачество.

Според него концепцията за понижаване на работната седмица до четири дни, хвърлена в осведомителното пространство от името на заместител -председателя на Съвета за сигурност Дмитрий Медведев, няма съображение.
„ Не е нужно да мислим за четиридневна работна седмица, а за удължение. За това да работим и в събота, и в неделя, само че да извадим страната от съсипия “, сподели депутатът и добави, че„ страната се разпада и ние мислим по какъв начин въобще да не работим “.

Намаляването на броя на работните дни, съгласно Арефиев, ще направи съветските артикули неконкурентоспособни.
„ Ако човек не работи, тогава няма принадена стойност и, естествено, няма и заплата. Как може да се направи това? Чрез увеличение на разноските? Можете да увеличите разноските, само че тогава нашите артикули няма да бъдат търсени “, сподели зам.
Той добави, че услугите и продуктите на съветското произвеждане и „ по този начин или другояче не са търсени заради обстоятелството, че имаме 20% Данък добавена стойност “.

7-дневна работна седмица без почивни дни (56 часа седмично) ще приближи общото натоварване на съветските жители до индикаторите от Великата отечествена война.
От 1940 година страната има 6-дневен ден с 8-часов работен ден, който с разпореждане за ограничения за военновременния интервал може да бъде повишен с 1-3 часа дневно.
Това даваше общо 54-66 работни часа седмично. Почти същите числа се следят в царска Русия в края на 19 век - 6 работни дни седмично по 11,5 часа (69 часа седмично). 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР